Відкриття амбулаторій сімейної практики у Києві дозволило зменшити радіус охоплення поліклініками територій обслуговування. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив начальник ГУ охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв.

«Починаючи з минулого року, ми відкрили 125 амбулаторій сімейної практики, тобто, крім звичних для всіх киян великих поліклінік, ми наближаємо меддопомогу засобами системи амбулаторій загальної практики, які відкриваються у кожному районі міста Києва», - сказав він.

У той же час він зазначив, що у них надається менший об'єм послуг. Втім, основні послуги, які мають надаватися на первинному рівні, забезпечені.

«Ми наблизили меддопомогу до місця проживання киян: якщо раніше радіус охоплення поліклініками територій обслуговування складав 6-7 км, то, на сьогоднішній день він скоротився до 0,5-1 км», - уточнив експерт.

Крім того, він прокоментував відкриття централізованої оновленої диспетчерської служби.

«Ми проаналізували вже перші показники виконання нового нормативу прибуття «швидких» до місця виклику (10 хвилин. - Ред.). Якщо порівнювати з показниками минулого року, коли своєчасне прибуття становило близько 52%, то зараз показник становить 80%.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович розкритикував Кабінет Міністрів і МОЗ за зволікання у проведенні медичної реформи, зокрема, щодо відпрацювання нормативно-правових актів та співпрацю з регіонами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141