Міністерство доходів і зборів України застерігає суб'єктів господарювання від спроби безпідставно підвищувати вартість квітів у роздрібному продажі в святкові дні. Про це йдеться в повідомленні відомства.

«Ніякої економічної основи для цього немає. Більш того, об'єднання баз даних Податкової та Митної служб дозволяє здійснювати контроль за фінансовою діяльністю компаній, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність та роздрібну торгівлю, в тому числі контролювати правильність сплати всіх необхідних платежів до держбюджету», - зазначає Міндоходів, передає «РБК-Україна».

Відомство взяло під особливий контроль митне оформлення імпорту зрізаних квітів і квітів у горщиках.

«На сьогодні немає обмежень щодо місця здійснення митного оформлення квітів. Оформлення цієї групи товарів відбувається в звичайному режимі і з дотриманням термінів відповідно до вимог чинного законодавства. Зазначимо, що достовірність декларування, а також наявність необхідних документів або відміток про проходження фітосанітарного контролю - це запорука максимально швидкого проходження митних процедур», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, Міндоходів рекомендує імпортерам використовувати в даному випадку електронне декларування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250