В Україні знизився рівень дитячої смертності. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу на тему «Що очікує українську охорону здоров'я у 2013 році?» заявила головний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Неонатологія» Єлизавета Шунько.

«Якщо розглядати питання абсолютно формально, то показник дитячої смертності в Україні у 2011 році становив 9,1 проміле, а у 2012 році він знизився до 8,5 проміле. Це означає, що якщо раніше на 1 тис. народжених малюків Україна втрачала 9 дітей, то сьогодні - 8», - підкреслила вона, говорячи про користь створення перинатальних центрів в Україні.

За її словами, це вже результат, і надалі очікується підвищення якості надання медичної допомоги вагітним жінкам і новонародженим. «Ми очікуємо не тільки зменшення показників смертності, але і поліпшення стану здоров'я. Але для цього необхідний час», - підсумувала Шунько.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович заявив, що у 2013 році закінчиться будівництво перинатальних центрів по всій Україні.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404