Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін вважає проведення зимової олімпіади в Україні цілком реальним проектом. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, міністр заявив перед засіданням Кабінету Міністрів.

«Проведення зимових олімпійських ігор в Україні - це цілком реально», - сказав Сафіуллін, додавши, що всі міністерства підключені і до підготовки Євробаскету-2015.

«Це загальнодержавне завдання, тому що дуже багато пов'язано з будівництвом тих об'єктів, де будуть проводитися матчі Євробаскету. Звичайно, у нас на сьогоднішній день немає практично жодного палацу спорту, який би відповідав вимогам проведення цього чемпіонату. Тільки палац спорту в Києві відповідає вимогам, але тільки на перші етапи матчів, тому ухвалено рішення про будівництво 6 палаців спорту», - сказав він.

Також він зазначив, що вже працює над новими положеннями Міністерства молоді та спорту. «Сьогодні я розробляю положення міністерства. Сьогодні буде прийнято рішення, протягом якого терміну потрібно буде зробити все, що необхідно для створення міністерства. Наше першочергове завдання - створити саме міністерство для початку», - резюмував Сафіуллін.


Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет позитивно оцінює перспективи України прийняти зимову Олімпіаду у 2022 році.

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив 17 жовтня, що найближчим часом буде підписано указ про створення Національного агентства з питань доступного житла, підготовки до чемпіонату Європи-2015 з баскетболу та до зимової Олімпіади-2022.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200