Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що держава повинна не тільки пишатися українськими спортсменами, але і підтримувати їх матеріально. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду в середу.

«На першості Європи зі стрільби з лука українські спортсмени з п'ятьма золотими та однією бронзовою нагородою зайняли перше загальнокомандне місце. Чемпіонками Європи стали Лідія Січенікова, Катерина Палеха та Вікторія Коваль. У фіналі вони здолали команду Італії. Дуже вдало виступили і наші юніори. Валентин Куц і Мар'яна Струк довели, що в Європі їм немає рівних. А Струк разом з партнерами по збірній Анастасією Павловою та Веронікою Марченко піднялися на вищу сходинку п'єдесталу пошани ще в командній першості», - розповів Азаров.

За його словами, на чемпіонаті світу з легкої атлетики Україна також отримала нагороди. Ольга Саладуха завоювала «золото» у фіналі змагань у потрійному стрибку.

«Це, до речі, було вже друге «золото» України. Перше - на рахунку Наталії Лупу з бігу на 800 метрів. Ми пишаємося нашими славними спорьсменами і щиро вітаємо їх», - зазначив прем'єр.

Він доручив міністру молоді та спорту взяти під особистий контроль своєчасну і повну виплату винагород і стипендій всім спортсменам та їхнім тренерам.

«Наші спортсмени, які демонструють прекрасний приклад всій молоді, повинні відчувати, що держава не тільки пишається ними, але й належно підтримує матеріально», - підсумував Азаров.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338