Формування у Києві нових маршрутів руху комунального транспорту й оптимізація вже існуючих відтепер здійснюється виключно на підставі вивчення громадської думки. Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Київміськдержадміністрації Євген Водовозов.

«У глави КМДА Олександра Павловича Попова є абсолютно чітке і зрозуміле бачення цього питання: комунальний транспорт повинен працювати там, де в ньому бачать необхідність кияни. І ми працюємо в цьому ключі: постійно вивчаємо громадську думку, формуємо по мірі необхідності нові маршрути, оптимізуємо існуючі», - сказав Водовозов.

Як приклад Водовозов привів організацію автобусного маршруту №18 у Дарницькому районі столиці. За його словами, цей маршрут місто запустило за численними проханнями мешканців міста.

«У нас є Сall-центр, куди надходить багато побажань і пропозицій, є інші форми комунікації з мешканцями. Жодна з пропозицій не залишається без уваги. На підставі узагальнення побажань місто і будує сьогодні транспортні маршрути», - зазначив Водовозов.

За його словами, також на підставі звернень киян, приватні перевізники замінюються в столиці на комунальний транспорт. «От уявіть, приходить звернення від десятків пенсіонерів: комунальний транспорт далеко, приватні перевізники пільговиків не перевозять, допоможіть. Зрозуміло, міська влада не має морального права не реагувати. Ми оптимізуємо маршрут, щоб людині дійсно було легко дістатися до автобуса, щоб вона могла реалізувати своє право безкоштовного проїзду. Це функція міської влади і обов'язок перед жителями», - сказав Водовозов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144