В Україні у 2012 році з'явилося 449 нових дитячих садків. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду в середу, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«У 2012 році мережа дитячих садів зросла на 449 закладів і становить на сьогодні майже 16,5 тисяч дитячих навчальних закладів різних типів і форм власності. Їх відвідують 85% з усієї кількості дітей у віці від 3 до 6 років. Тобто, зовсім небагато залишилося до стовідсоткового забезпечення дітей місцями в дитсадках», - розповів прем'єр.

На його думку, це великі соціальні зрушення. «Протягом двох років ми зможемо остаточно вирішити проблему наявності місць у дитячих садках, причому навіть у регіонах, де ситуація досі досить напружена. А також забезпечити «запас» з урахуванням перспективи збільшення народжуваності», - зазначив прем'єр.

Також він нагадав, що на виконання рішення Кабінету Міністрів від 15 серпня 2012 р. місцеві органи виконавчої влади повинні були розробити плани щодо повернення будівель дошкільних навчальних закладів, які використовуються не за призначенням.

«Доручаю Міністерству освіти і науки спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства проаналізувати виконання цього рішення. Якщо треба - з виїздом на місця. У підсумку нам потрібно отримати всю інформацію про те, скільки дитсадків буде повернуто, і мати графік їх введення в експлуатацію. Це потрібно для того, щоб одночасно скласти буквально пооб'єктний, з датами, план-графік будівництва та реконструкції дитячих садків для виконання завдання Глави держави», - підсумував Азаров.

Нагадаємо, під час спілкування з громадянами в рамках телепроекту «Діалог з країною» Янукович пообіцяв, що проблема з браком дитячих садків в Україні буде вирішена у найближчі два роки.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262