Парламентарям знову не вдалося домовитися про розблокування Ради. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив журналістам після чергового раунду переговорів усіх лідерів фракцій голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Патологія в нормі. Все продовжується, як і раніше. Наші колеги начебто як намагаються блокувати роботу парламенту. Правда, це якесь аристократичне блокування: до 6 вечора, потім перерва до 9 ранку, а потім знову приходять. Це їхнє не право, а порушення закону», - сказав він.

За його словами, регіонали готові в будь-який момент приступити до роботи в сесійній залі парламенту.

«Ми в процесі переговорів заявили, що коли вони (опозиціонери - Ред.) визначаться і будуть готові працювати, нехай нам скажуть. Ми готові починати працювати через годину або дві, або завтра», - сказав він.

«Якщо вони не готові працювати, значить, ми будемо думати, як вийти із ситуації, але довго це тривати не буде», - підкреслив Єфремов.

На уточнююче запитання кореспондента ForUm'у, що означає остання фраза про «довго тривати не буде», Єфремов сказав, що силового варіанту розблокування Ради не буде, а як саме стане діяти більшість, не уточнив.

«Ми сказали, що на сьогодні не передбачаємо ніякі силові варіанти. Ми не хочемо влаштовувати цирк у парламенті. Це я вже говорив, а що стосується перспективи - час покаже», - резюмував голова фракції Партії регіонів.


Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 6 березня, депутати з опозиційних фракцій з самого ранку заблокували трибуну і президію парламенту.

Учора, 5 березня, народні депутати від опозиції також блокували трибуну і президію парламенту.


Опозиція вимагає від голови Верховної Ради Володимира Рибака відкликати звернення до Вищого адміністративного суду України щодо позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217