Троє затриманих за підозрою в нападі на художнього керівника балету Большого театру Сергія Філіна - Юрій Заруцький, Андрій Ліпатов і провідний соліст ГАБТ Павло Дмитриченко - написали явку з повинною.


«Наразі всі троє написали явку з повинною», - йдеться у повідомленні ГУМВС по столиці.


Раніше повідомлялося про те, що зізнавальні свідчення дав один із затриманих, без уточнення, хто саме. Троє підозрюваних - провідний соліст Большого театру Павло Дмитриченко (слідство припускає, що він виступив замовником злочину), попередньо виконавець Юрій Заруцький і водій Андрій Ліпатов (він підозрюється в тому, що підвіз виконавця до будинку Філіна в день злочину) - були затримані 5 березня.
 

Зазначимо, що оперативники вирахували злочинців за телефонними викликами, які були скоєні перед замахом біля будинку головного балетмейстера Большого театру. Вони зіставили інформацію, вийшли на виконавців злочину і встановили їх номери на прослуховування, передає РІА «Новини».

Як повідомляв ForUm, напад на Філіна стався 17 січня в Москві і став одним із найрезонансніших злочинів у сфері мистецтва останнім часом. В обличчя художньому керівнику балету плеснули кислотою - Філін потрапив до лікарні з опіками обличчя третього ступеня та опіком очей. Він переніс кілька операцій у Москві, після виписки з московської лікарні попрямував на лікування до Німеччини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

412