В Україні з 5 по 7 березня проходять профілактичні заходи «Увага! Спецсигнал! », повідомляє прес-служба ДАІ.

Протягом трьох днів Державтоінспекція перевірить, як водії виконують вимоги Правил дорожнього руху в частині надання переваги в русі автомобілям з включеними спецсигналами.

«Мова, передусім, йде про машини швидкої медичної допомоги, від оперативності прибуття на місце виклику яких залежить життя і здоров'я людей», - зазначили у відомстві.

У першу чергу профілактичні заходи проводитимуться в обласних центрах і містах з великими транспортними потоками. «Адже саме тут, через те, що водії авто, порушуючи всі вимоги, не пропускають транспортні засоби з увімкненими проблисковими маячками, оперативні служби часто не можуть вчасно дістатися до місця призначення», - підкреслили в ДАІ.

Державтоінспекція нагадує, що згідно із законодавством України право на перевагу в русі мають автомобілі з увімкненими спеціальними сигналами швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, міліції, військової автомобільної інспекції, служби інкасації і т.д.

Крім того, під час проведення заходів працівники ДАІ проведуть обстеження ділянок вулично-дорожньої мережі, які прилягають до території медичних установ.

При виявленні незадовільного стану проїжджої частини, керівникам дорожньо-комунальних організацій будуть направлені приписи на усунення недоліків.

Також ДАІ обговорить з керівниками управлінь охорони здоров'я можливість коригування або розробки маршрутів руху автомобілів швидкої медичної допомоги з урахуванням особливостей вулично-дорожньої мережі.

«Водіям слід пам'ятати, що обладнання оперативних авто спецсигналами - не чиясь примха, а життєва необхідність. Там, де чекають за викликом «швидку», міліцію або пожежну охорону, рахунок іноді йде на хвилини. Тому ваша байдужість і зневага до чужої біди може мати фатальні наслідки. А назавтра «швидка» може не встигнути до вас», - підкреслили в ДАІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

469