Генеральний директор «Української юридичної компанії», колишній адвокат Олексія Пукача Олег Мусієнко констатує, що одними з винних в ув’язненні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко є її адвокати.

«Формально підстави для позбавлення мандата Власенка є, я йому це сам говорив, і він це розумів. Звичайно, тут також справа і в недосконалому законодавстві, проте Власенко міг би вийти з цієї ситуації більш гідно, здавши адвокатську ліцензію і продовжуючи захищати Тимошенко, як захисник, а не адвокат», - упевнений юрист.

У той же час Мусієнко зазначає, що Власенко являє собою зразок некваліфікованого юриста.

«Може, він і непоганий народний депутат, але як адвокат він тільки нашкодив Тимошенко своєю роботою. Це виражалося в провокуванні суду на застосування запобіжного заходу ще під час судового слідства, в явній неповазі до судді, затягуванні справи. Тому я вважаю, що одними з винних в ув’язненні Тимошенко є її захисники. На всіх стадіях справи вони наполягали на замовному характері справи, тоді як на юридичному захисті не акцентували увагу», - говорить експерт.

При цьому, за його словами, Власенко не використовував під час захисту Тимошенко низку козирів, передає «УНІАН».

«Адвокати навіть не спробували викликати як свідків представників Російської Федерації, посадових осіб «Газпрому» з питань, хто був ініціатором підвищення цін, чому не було підписано угоду до того, як ціни були підвищені, до того як Ющенко відкликав Дубину з переговорів. Тобто той же Власенко не наполіг на нормах, які могли б виправдати підсудну», - вважає Мусієнко.

Нагадаємо, що 5 березня у Вищому адміністративному суді почався розгляд справи про «сумісництво» народного депутата Сергія Власенка.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306