Кабінет Міністрів прийняв рішення про закриття державного підприємства «Солотвинський солерудник», повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Уряд прийняв таке рішення, щоб уникнути екологічної катастрофи.

У прес-службі нагадали, що на території шахтних виробок ДП "Солотвинський солерудник" склалася надзвичайна ситуація - там відбувається неконтрольований процес затоплення гірничих виробок.

«Висновки учених, що вивчали проблему, є безапеляційними: подальша експлуатація соляних ресурсів солерудника і надання послуг алергологічним лікарням у нинішній ситуації неможливі, тому продовжувати роботу підприємства небезпечно», - наголошується в повідомленні.

На ліквідацію та екологічну реабілітацію території впливу гірничих робіт ДП «Солотвинський солерудник» буде витрачено 339 млн грн, очікувана тривалість робіт - 7 років.

Протягом 1998-2007 років експлуатація гірничих виробок на ДП «Солотвинський солерудник» здійснювалась в аварійному режимі, а з 2007 року видобувні роботи фактично зупинені. Різке збільшення притоку підземних вод та активний розвиток техногенного карсту призвели до суттєвого погіршення навколишнього середовища і порушення безпеки промислових і житлових об'єктів смт Солотвине.

Нагадаємо, ДП «Солотвинський солерудник» створено у 2006 році, займається видобутком солі, оптовою торгівлею морепродуктами і діяльністю у сфері громадського харчування. Його дочірні підприємства - Асоціація підприємств «Верховина» (Хуст Закарпатської обл.), Асоціація підприємств і організацій соледобувної промисловості України «Укрсіль» (Київ).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347