Північнокорейська влада пообіцяла анулювати угоду про перемир'я з Південною Кореєю, підписану після закінчення Корейської війни у 1953 році, якщо та продовжить спільні військові навчання з США.

Представник Верховного головного командування Корейської народної армії заявив, що угода про перемир'я «може повністю втратити свою силу».

За його словами, КНДР «вживатиме додаткові контрзаходи з метою самооборони у відповідь на провокаційні дії Сполучених Штатів», повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї.

Чергові щорічні спільні навчання американських і південнокорейських солдатів - повітряні, наземні і військово-морські - почалися 1 березня і триватимуть до 30 квітня, пише РІА «Новини».

Зазначимо, що технічно КНДР і Південна Корея досі перебувають у стані війни: у 1953 році після трьох років війни між ними було укладено лише перемир'я, а мирний договір так і не був підписаний. На півдні Корейського півострова знаходиться близько 28 тисяч військовослужбовців Сполучених Штатів.

Нагадаємо, 12 лютого Північна Корея провела треті в своїй історії підземні ядерні випробування - підрив «легкої й компактної бомби» великої руйнівної сили.

Дії КНДР засудили США, Китай, Великобританія, Японія, Франція та інші країни. Після випробувань Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, засудивши Пхеньян за порушення міжнародних санкцій і почавши роботу над відповідними заходами.Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244