Вищий адміністративний суд України продовжить розгляд позову про позбавлення депутатських повноважень народного депутата, захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка у середу о 10.00.

Суд на засіданні у вівторок ухвалив зажадати додаткову інформацію: від слідчих Генеральної прокуратури - про те, в якій якості виступає С.Власенко у кримінальному провадженні щодо причетності екс-прем'єра Юлії Тимошенко до організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році.

Суд також вирішив вимагати дані з Єдиного держреєстру про те, чи є факти участі С.Власенка як адвоката в якій-небудь справі.

Як відомо, ВАСУ у вівторок розпочав розгляд заяви голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень С.Власенка. У вівторок ВАСУ вже позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції Партії регіонів Андрія Веревського за відповідним позовом Рибака, передає «УНІАН».

Нагадаємо, Власенко є захисником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Регламентний комітет Верховної Ради прийняв рішення про позбавлення Власенка і Веревського мандатів у зв'язку з тим, що вони є депутатами-сумісниками. Опозиція заявила, що це рішення сфальсифіковано.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

402