Голова Верховної Ради Володимир Рибак зустрівся з головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським на його прохання і розповів про поточну ситуацію в парламенті, зокрема, щодо обставин блокування сесійної зали. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Рибак зазначив, що в ситуації з направленням до Вищого адміністративного суду України матеріалів про позбавлення повноважень народних депутатів Андрія Веревського і Сергія Власенка він діяв відповідно до законодавства.

«Я хочу і бажаю, щоб ситуація в парламенті змінилася на краще, і сподіваюся на розблокування його роботи без застосування силових методів», - сказав він.

Голова ВР спрогнозував, що парламент незабаром повернеться до нормальної роботи, і серед першочергових питань розгляне законопроекти, що стосуються євроінтеграційних прагнень України.

Рибак висловив упевненість, що їх підтримають представники як більшості, так і опозиції. «Заява про євроінтеграційний вибір України об'єднала всі політичні сили, тому ми повинні зробити все для підписання Угоди про асоціацію у листопаді цього року», - підкреслив спікер ВР.

У свою чергу Томбінський зазначив, що в Євросоюзі уважно відстежують законотворчу роботу Верховної Ради через необхідність виконання Плану дій Україна-ЄС. При цьому він висловив стурбованість ситуацією, що склалася з позбавленням повноважень народних депутатів України.

«План дій Україна-ЄС залежить від злагодженої роботи Верховної Ради», - сказав Томбінський. При цьому він підкреслив важливість спільної відповідальності усіх парламентських партій за реалізацію європейського вибору України.

Нагадаємо, сьогодні з ранку народні депутати від фракції «Батьківщина» заблокували трибуну і президію парламенту.

Опозиція вимагає від голови Верховної Ради Володимира Рибака відкликати звернення до Вищого адміністративного суду України щодо позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225