НБУ підтримує Державну програму активізації економіки на 2013-2014 роки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив директор Департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Олександр Дубихвіст.

«Що стосується програми, яку запропонував уряд, ми її повністю підтримуємо. Тому що в ній закладені дуже хороші позитивні моменти. Це, перш за все, фінансування рентабельних проектів. Тобто там передбачається, що будуть фінансуватися або самоокупні проекти, або ті, які будуть знижувати навантаження на державний бюджет, тобто економити кошти бюджету. Таким чином не буде створюватися додаткове навантаження», - підкреслив він.

На його думку, будь-якому банку буде цікаво кредитувати такі проекти. «Також у цій програмі закладено механізм компенсації процентних ставок, що теж робить ці проекти більш цікавими і рентабельними», - зазначив Дубихвіст, додавши, що зі свого боку НБУ підтримує ліквідність банківської системи на достатньому рівні.

«Всі ми спостерігаємо, що ставки з початку року низькі. Зараз це приблизно 1%. У принципі, це комфортний рівень для банків. А далі кожен банк вибирає вже свою стратегію», - заявив він і підкреслив, що державна підтримка позитивно позначиться на зростанні банківських портфелів.

«І ця програма дасть потужний поштовх підтримки банківського кредитування», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов заявив, що державна програма активізації розвитку економіки України на 2013-2014 роки, розробку якої завершує уряд, передбачає створення в поточному році Державного банку розвитку.

Створення державного банку розвитку зробить реальним проведення модернізації виробничих потужностей країни.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307