У Партії регіонів у парламенті сумісників не буде. Про це заявив журналістам у парламенті голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент ForUm'у.

Зокрема, всі регіонали попереджені, що мають визначитися: хочуть вони бути парламентаріями чи ж займатися приватним підприємництвом, адвокатською діяльністю та інше.

«На засіданні фракції я поінформував депутатів, що це (сумісництво - Ред.) порушення закону. Інших варіантів бути не може. Якщо хтось поєднує свою діяльність, потрібно визначитися. Я сподіваюся, що в нашій фракції такого надалі не буде. Депутати поставилися до цього з розумінням. Відповідних заяв на мою адресу не надходило», - сказав він.

За словами Єфремова, визначитися, зокрема, доведеться і народному депутату Таїсії Повалій, якщо її діяльність пов'язана з приватним підприємництвом.

Що стосується оприлюдненого сьогодні списку з 11 регіоналів-сумісників, то, на думку голови фракції, озвучуючи прізвища нардепів, опозиціонери надали пресі недостовірну інформацію.

«Я не вперше стикаюся з тим, що з вуст цього керівника (Арсенія Яценюка - Ред.) звучить не зовсім перевірена і правдива інформація, тому ми вирішили запросити сюди (на зустріч із пресою - Ред.) всіх депутатів», - сказав глава фракції .

У разі виявлення факту сумісництва, до всіх депутатів будуть застосовуватися заходи за прикладом Андрія Веревського.

Як передає кореспондент ForUm'у, в круглому залі Ради 9 депутатів, чиї прізвища були названі опозицією, відзвітували перед журналістами.

Зокрема, Олег Шаблатович написав заяву про завершення підприємницької діяльності ще 7 квітня 2010 року; Дмитро Шпенов призупинив ліцензію адвоката 19 листопада 2012 р.; Віталій Грушевський 12 листопада 2012 р. передав нотаріально свої права на бізнес; Олександр Герега 20 листопада написав заяву про припинення підприємницької діяльності, а 22 - склав повноваження голови ТОВ «Епіцентр». Артем Семенюк та Юрій Шаповалов припинили підприємницьку діяльність 7 грудня 2012 р., а Сергій Горохов - 12 листопада 2012 року. Віктор Бондар заявив, що ніколи не займався підприємницькою та адвокатською діяльністю.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280