У липні Київ стане центром українсько-литовської рок-дружби, повідомили в прес-службі КМДА.

Ініціатором проведення сучасного музичного фестивалю за участю рок-груп з Вільнюса і Києва виступив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтекунас. Таку ідею він озвучив сьогодні під час зустрічі з головою КМДА Олександром Поповим.

«Як відомо, друге півріччя цього року Литва буде головувати в ЄС. Ми хочемо підкреслити дружні відносини з Україною в цілому і з Києвом зокрема, хочемо об'єднати два наші народи навколо спільних культурних проектів та ефективного ділового співробітництва», - розповів Пятрас Вайтекунас.

«Ми раді вітати усі ініціативи наших давніх друзів і партнерів, яким є і Вільнюс. Переконаний, що такі проекти припадуть до душі киянам», - сказав Попов.

Разом з тим литовський дипломат запропонував встановити меморіальний знак на Замковій горі - макет Литовського замку, який вінчав головний пагорб Подолу в 14-16 століттях. Мовляв, такий пам'ятник був би цікавим для туристів з Європи і особливо з Литви.

Крім того, Вільнюс ініціює проведення двосторонніх економічних форумів і конференцій для налагодження ефективної бізнес-співпраці між двома столицями.

Олександр Попов підтримав ініціативи дипломата і дав доручення профільним департаментам відпрацювати механізми співпраці по кожній з них. Зі свого боку глава КМДА висловив упевненість, що співпраця між двома столицями з кожним роком ставатиме більш плідною, а також передав запрошення меру Вільнюса відвідати Київ до Дня міста.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172