Міжнародний комітет з контролю за наркотиками при ООН, який представив у вівторок свою доповідь за 2012 рік, відмічає зростання числа так званих «нових наркотиків» - речовин, які не підпадають під міжнародні заходи контролю, але впливають на людину як і звичайні наркотики.

Представляючи доповідь, член МККН, заступник директора з наукової роботи «Національного наукового центру наркології» МОЗ соцрозвитку РФ Галина Корчагіна повідомила, що зараз нових психоактивних речовин, що не входять до списку з 250 наркотичних засобів, обіг яких регулюється на міжнародному рівні, в світі налічується близько тисячі.

«В одній тільки Європі за останні роки було зареєстровано близько 60 нових речовин», - сказала Корчагіна, додавши, що МККН закликає країни розробляти заходи з контролю за подібними речовинами і попередження зловживання ними.

Інший учасник заходу, що пройшов в Інформцентрі ООН у Москві, директор «Національного наукового центру наркології» Євгенія Кошкіна повідомила, що в Росії простежується тенденція до зниження споживання психоактивних речовин, передає РІА «Новини».

«Десятирічний аналіз медичного моніторингу свідчить про тенденцію (в Росії) до зниження споживання психоактивних речовин, не тільки наркотиків, але й алкоголю», - сказала Кошкіна.

Глава представництва Управління з наркотиків і злочинності ООН у Російській Федерації Володимир Ібрагімов у свою чергу відмітив зусилля російської влади на світовому рівні щодо залучення уваги до поширення низки наркотиків, а також внесок у боротьбу з поширенням психотропних речовин на території Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325