Кабінет Міністрів має намір стимулювати виробництво вітчизняних ліків. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив на зустрічі з імпортерами, передає кореспондент ForUm'у.

За словами прем'єра, у найближчі 5 років уряд займе лінію на стимулювання випуску необхідних препаратів всередині країни.

Він уточнив, що відповідні заходи передбачені держпрограмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. «Сьогодні на українському ринку 80% імпортних ліків і лише 20% наших власних. Ми хочемо це співвідношення змінити», - сказав Азаров.

Прем'єр додав, що Кабмін прагне до того, щоб ціни на ліки на внутрішньому ринку відповідали хоча б європейським, оскільки аналіз показує, що в країні вони набагато вищі. «Можливо, на ціну надто впливають посередники, які за документами часто придумують різні схеми для завищення вартості», - поскаржився прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що населення України щорічно купує на 1,5-2 млрд грн ліків, які не використовуються в Європі.

Нагадаємо, з 1 березня 2013 р. Україна розпочала видачу ліцензій на імпорт ліків.

До 1 грудня з іноземними фармацевтичними виробниками та імпортерами буде узгоджений порядок видачі ліцензій на імпорт лікарських засобів, який у повній мірі відповідатиме європейській практиці.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226