За два місяці поточного року співробітники Головного управління МВС України в Луганській області відкрили 91 кримінальне провадження за фактами незаконного видобутку корисних копалин. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України в області.
 
«На території Луганщини, - коментує начальник УДСБЕЗ ГУМВС України в області полковник Альберт Вишневський, - знаходиться 625 родовищ корисних копалин, на 449 з них у різні періоди проводилася розробка і видобуток вугілля. Зараз на території області зареєстровано 143 підприємства недержавної форми власності, що мають спеціальний дозвіл на видобування вугілля, 127 з них мають акти гірничих відводів. Однак роботи з незаконного видобутку вугілля в різні періоди проводилися на 280 ділянках, але всі вони присікалися співробітниками міліції».
 

За словами Вишневського, тільки за два місяці цього року працівники міліції задокументували 91 факт незаконного видобутку корисних копалин. За всіма фактами порушено кримінальні провадження: 88 - за ст. 240 КК України (Порушення правил охорони або використання надр), 3 - за статтею 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки для видобування корисних копалин).
Найбільшу кількість подібних фактів зареєстровано в Антрацитівському (30), Перевальському (19), Краснолуцькому (10), Первомайському (6) і Краснодонському районах (5).

З місць незаконної розробки корисних копалин було вилучено 20 одиниць кар'єрної техніки (17 екскаваторів і 3 бульдозери), 11 вантажних автомобілів, 58 лебідок, 28 компресорів, 8 ресиверів, 9 генераторів, 2 навантажувачі і 4453 тонни вугільної маси.

Робота в цьому напрямку триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324