Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів зустріч з надзвичайним і повноважним послом Туреччини в Україні Мехметом Самсари, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Під час зустрічі сторони обговорили питання туристичного співробітництва між Львівською областю і Туреччиною, сприяння розвитку турецького бізнесу та залучення інвестицій в економіку області.

Посол розповів про намір почати співробітництво між Львівською областю та окремим регіоном Туреччини. «Ми впевнені у великому потенціалі Західної України і також у тому, що в Туреччині є регіони, подібні Львівській області. Наприклад, регіон Бурса дуже схожий на Львівщину, адже там добре розвинений туризм», - зазначив він.

Самсари також поінформував, що у Львові планується відкриття почесного консульства Туреччини і висловив сподівання на підтримку в цьому питанні.

«Ми обов'язково будемо сприяти у питанні угоди про співпрацю між Львівською областю та одним з регіонів Туреччини, а також допоможемо з відкриттям Почесного Консульства у Львові. Адже кількість турецьких туристів в Україні щорічно постійно збільшується, і це теж позитивний сигнал», - підкреслив голова Львівської ОДА.

Крім цього, Самсари поінформував, що після скасування візового режиму кількість туристів з України в Туреччину збільшилася на 10%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271