Владні жінки виховують слабких, нерішучих синів і нарцистичних дочок. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції на тему «Чи потрібен сучасній жінці чоловік?» заявила психолог психоаналітичного напряму, сімейний психотерапевт, кандидат медичних наук Аеліта Гарницька.

«Це дуже потужний внутріпсихічних конфлікт для хлопчика, коли є сильна матір і слабкий, підпорядкований батько. З одного боку, син хоче бути схожим на чоловіка, але мама виховує його в дусі «чоловік - істота слабка», і він у цьому конфлікті перебуває довго, але ніяк не може прийняти свою роль», - розповіла психолог.

Також вона підкреслила, що владна мати здатна сильно вплинути на формування характеру дочки. «За будь-якою такою (нарцистичною - Ред.) жінкою стоїть така ж мама, швидше за все, нарцистична, а то й бабуся. Є дуже правильний вираз: щоб виховати леді, потрібно починати з бабусі», - зазначила вона.

Зі свого боку, медичний психолог, психоаналітик, член Асоціації психотерапевтів та психоаналітиків України Дарина Сорока зазначила, що дітям, які виросли в нещасливих сім'ях, у майбутньому буває складно побудувати власний щасливий шлюб. «Те, що у них буде синдром розведеної сім'ї - це факт. Але як вони будуть обходитися з внутрішньою напругою і чеканням, це вже індивідуальне питання», - підкреслила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, психолог, психотерапевт Михайло Фризюк вважає, що сучасні люди як і раніше прагнуть створювати традиційні шлюби.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307