Одяг для нового Папи Римського шиє українка із Львівської області.


Як повідомляє сайт «Релігія в Україні», Галина Барщовська з м. Городок Львівської області є однією з найкращих кравчинь італійського швейного ательє в Римі. Саме тут готують нові сутани для майбутнього Папи Римського і кардиналів.
 

Співвласник ательє Лоренцо Гамарелі жодного разу не пошкодував, що взяв на роботу українку, адже вона, за його словами, надзвичайно працьовита. За 12 робочих годин кравчиня зобов'язана зшити одну сутану, і за це отримує платню майже тисячу євро на місяць. Для Риму це не багато, але повертатися в Україну жінка не планує.

Барщовська шила одяг ще для Папи Івана Павла II, у якого були спеціальні прохання до крою. А Бенедикт XVI, за її словами, ніколи не вимагав чогось особливого в одязі. «Для сутан і пальто понтифіка використовується вовняна тканина з шовковою підкладкою», - розповіла майстриня.

В ательє вже готують три різні розміри папських сутан, на випадок, якщо понтифіком оберуть невеликого, середнього або великого за розміром чоловіка.

За традицією, конклав не може початися, якщо у Ватикані не буде трьох нових тунік.

Нагадаємо, Бенедикт XVI, який став 19 квітня 2005 р. 265-м Папою Римським, 28 лютого о 21.00 (за київським часом) завершив своє служіння як глава Римсько-католицької церкви, з цього моменту у Ватикані почався режим «вакантного престолу».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

487