У 18 із 27 перевірених Державною інспекцією навчальних закладів України дитячих садків Києва та Київської області не було ліцензій. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявив голова Державної інспекції навчальних закладів України Михайло Гончаренко.

«Протягом грудня 2012-го - лютого 2013-го років проведено перевірки у 27 дитсадках м.Києва та Київської області. В ході перевірок були виявлені грубі порушення. Встановлено, що 18 суб'єктів освітньої діяльності надають послуги у сфері дошкільної освіти без відповідних ліцензій. Чотири дитсадка функціонували у приватних житлових будинках, не маючи дозволів санітарно-епідеміологічної та пожежної служб», - розповів Гончаренко.

За його словами, результати перевірки показали, що існує проблема використання дошкільними установами старих навчальних програм, деколи навіть 80-х років минулого сторіччя. «Ще одна проблема - це допуск до виховання дітей викладачів без відповідної профільної освіти, які навіть не перебувають у трудових відносинах з суб'єктом господарювання. Відповідно, не несуть ніякої відповідальності за життя і здоров'я дітей», - зазначив Гончаренко. Він також додав, що є випадки, коли представники дитячого садка не проходять необхідний медогляд.

Гончаренко підкреслив, що наприкінці лютого щодо цих 18 навчальних закладів були направлені матеріали у Київське міське та Київське обласне управління освіти і науки з метою усунення виявлених проблем. «У тих випадках, де були порушення законодавства не тільки у сфері освіти, але й такі, які могли мати критичні наслідки для здоров'я дітей та їхньої безпеки, матеріали були направлені у правоохоронні органи», - сказав чиновник.

Він зазначив, що протягом нинішнього навчального року інспекція перевірила 190 навчальних закладів, із них понад 50 загальноосвітніх, 40 дошкільних, 6 позашкільних і близько 30 професійно-технічних.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

971