Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на колегії Міністерства інфраструктури поставив завдання у рамках реалізації програми імпортозаміщення опрацювати можливість виробництва в Україні тих складових дорожнього покриття, які виробляються за кордоном, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

«Перед Мінінфраструктури стоїть завдання ефективного використання коштів, впровадження сучасних технологій будівництва дорожнього покриття, а також виробництва в Україні тих будівельних складових, які виробляються за кордоном», - сказав Вілкул.

Зокрема, це стосується бітуму. За інформацією «Укравтодору», щорічно витрачається близько півтора мільярда гривень на закупівлю бітуму у Білорусі та Росії.

Вілкул поставив завдання опрацювати можливість його виробництва в Україні.

Крім того, він повідомив, що у найближчі два роки в Україні має бути оновлено понад 9,5 тис. км автодоріг.

Як повідомляв ForUm, раніше Державне агентство автомобільних доріг «Укравтодор» заявляло, що станом на 28 лютого ліквідована ямковість на 94% доріг загального користування державного значення.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль організацію невідкладного ремонту та підготовку до планових ремонтів автодоріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253