На сьогодні всі заявки на ліцензії на імпорт ліків розглянуті і задоволені. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив на зустрічі з імпортерами, передає кореспондент ForUm`у. За словами прем'єра, це близько 80 заявок.

Азаров повідомив, що із 8000 найменувань зарубіжних лікарських засобів, зареєстрованих в Україні, тільки 1000 має тут своїх представників. «І ліцензування допоможе усунути недобросовісних посередників. Воно передбачає прямі взаємовідносини з виробником, тобто уповноваженою особою виробника та уповноваженою особою в Україні. І вони вдвох повинні забезпечувати якість, ефективність і безпеку продукції», - сказав глава Кабміну.

За його оцінкою, «в умовах ліцензування жоден закордонний виробник не довірить свій лікарський продукт посереднику, який не забезпечить належні умови зберігання та постачання. А значить, посередників стане менше, що вплине на ціни».

Нагадаємо, з 1 березня 2013 року Україна розпочала видачу ліцензій на імпорт ліків.

До 1 грудня з іноземними фармацевтичними виробниками та імпортерами буде узгоджений порядок видачі ліцензій на імпорт лікарських засобів, який у повній мірі буде відповідати європейській практиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258