Сучасні люди, як і раніше, прагнуть створювати традиційні шлюби. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції на тему «Чи потрібен сучасній жінці чоловік?» заявив психолог, психотерапевт Михайло Фризюк.

«Чи можна створити сьогодні традиційний шлюб? Це складно, але, як і раніше, можливо, тому що чоловіки і жінки цього хочуть», - зазначив він.

За словами експерта, створення шлюбу ускладнює відсутність майданчиків спілкування, особливо у зрілому віці. «Коли ми студенти, ми носимося в інститути, на вечірки, на дискотеки. А коли людина перебуває у певному статусі, на дискотеку вже не підеш, бо там діти, на вечірку у гуртожиток теж. Залишаються походи по друзям, але теж обережні, тому що друзям потрібно зізнатися: я шукаю, відкритися у своїй ранимості», - заявив Фризюк.

Крім того, він зазначив, що традиційні підвалини шлюбу - фінансові, економічні, культурні - сьогодні виявилися зруйновані або змішані. «Те, що сьогодні може бути основою, це вміння домовлятися і слухати», - заявив він і додав, що багато сучасних людей не здатні до партнерських відносин, що, зокрема, ґрунтується на недовірі. «Недовіра, страх, гнів, роздратування не пускає партнерів один до одного або розводить їх. При цьому недовіра часто ґрунтується на внутрішніх фантазіях, а не на реальних фактах», - підсумував психолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199