Найстарша жінка світу - японка Місао Окава, жителька міста Осака, 5 березня відзначила свій 115-й день народження.

В інтерв'ю журналістам Окава зізналася, що ніколи не сподівалася дожити до такого похилого віку, але, тим не менше, їй це вдалося «завдяки всім (оточуючим - Ред.)». Секрет довгожительки простий: необхідно «стежити за своїм здоров'ям».

За інформацією японських ЗМІ, у Окава ніколи не було серйозних захворювань. Лише у віці 102 років вона зламала ногу.

Головним частуванням на святковому столі стала улюблена японська страва іменинниці - суші зі скумбрією, передає РІА «Новости».

Місао Окава народилася 5 березня 1898 року в місті Осака в родині майстра з виготовлення кімоно. У Місао було троє дітей, двоє із яких досі живі і вже відзначили 90-річний ювілей. У неї також є чотири онука і шість правнуків.

Найстарішою жінкою світу Окава була визнана Gerontology Research Group у січні цього року, після того, як у віці 115 років померла попередня рекордсменка - також жителька Японії Кото Окубо. Раніше, у грудні 2012 року, померла її попередниця - американка Бессі Купер, якій було 116 років.

Наприкінці лютого ім'я Окава було занесене у Книгу рекордів Гіннеса.

Найстарішим жителем Землі є 115-річний японець Дзіроуемон Кімура із міста Кетанго у префектурі Кіото.

Найстаршою з коли-небудь сущих на Землі людей офіційно визнана француженка Жанна Луїза Кальман, яка померла у 1997 році у віці 122 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

657