Епідемії грипу в Україні у цьому сезоні не буде. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявила завідувачка відділу Інституту епідеміології та інфекційних захворювань НАМН України, директор лабораторії грипу Алла Мироненко.

За її словами, порівняно з минулим тижнем темпи захворюваності на грип виросли всього лише на 1%.

«До рівня епідеміологічного порогу наближається Львів та Сімферополь. У столиці до цього рівня залишається ще цілих 15%. При рівні 102 людини на 10 тис. населення в період з 25.02 по 03.03 захворіло близько 87 чоловік. Минулого тижня рівень епідеміологічного порогу був перевищений тільки у Луганську і Кіровограді», - зазначила медик.

Мироненко підкреслила, що всього, згідно з офіційною статистикою по 10 контрольних містах, за цей епідеміологічний сезон до лікарів звернулися 62,5 тис. українців.

При цьому вона підкреслила, що більшість хворих не звертаються за кваліфікованою медичною допомогою. «Найбільше сьогодні хворіють маленькі діти віком від 1 до 4 років, потім йдуть діти від 5-9 років, потім 10-15 років. Дорослі найрідше звертаються за медичною допомогою», - заявила фахівець.

Мироненко зазначила, що найпоширенішим видом грипу є пандемічний, «на нього хворіють 60% на піку захворюваності». «У Києві від пандемічного грипу в цьому році загинули 2 людини віком 77 і 41 рік. Також загинула трирічна дівчинка у Львівській області. І є один непідтверджений випадок, коли від пандемічного грипу загинула дитина з вірусом імунодефіциту», - підсумувала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Держлікслужби Олексій Соловйов заявив, що українські аптекарі повністю готові до можливої ​​ епідемії ГРВІ та грипу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232