Житлово-комунальне господарство Києва - каналізаційні, водопровідні, теплові мережі - вкрай зношені і потребують комплексної модернізації та, відповідно, інвестицій. Про це заявив журналістам експерт з енергетичних питань Олег Панасовський, пишуть «Версії».

«Обидві київські ТЕЦ були побудовані кілька десятків років тому. Від їхньої модернізації залежить енергоефективність столиці. Джерела фінансування такого поновлення мають бути різні: бюджетні у вигляді цільових субвенцій, приватні - шляхом залучення та вкладення інвестицій, а також соціальні за рахунок оплати населенням економічно обґрунтованих тарифів з інвестиційною складовою», - вважає він.

Нагадаємо, теплові мережі столиці перебувають у комунальній власності Києва і знаходяться в управлінні компанії «Київенерго», яка щорічно платить до бюджету столиці понад 2 млн грн орендної плати за їхнє використання.

Раніше у «Київенерго» заявили, що для забезпечення сталого електро- і теплопостачання столиці компанія у 2013 році направить на технічне переоснащення теплоелектроцентралей №5 та №6, а також модернізацію та реконструкцію електричних мереж і підстанцій різного класу напруги рекордну суму - 450 млн грн. Кошти у розвиток «Київенерго» допомагає залучати основний акціонер - енергохолдинг ДТЕК, який має намір інвестувати в розвиток всіх підприємств у 2013 році понад $1 млрд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124