Прокуратура повернула Києву пам'ятку історії на Андріївському узвозі та встановить винних у незаконній приватизації.

Прокуратура Подільського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом незаконної приватизації будинку на Андріївському узвозі та через суд домоглася повернення пам'ятки історії та архітектури у комунальну власність.

За даними прес-служби наглядового відомства, рішенням Київради в 2007 році будинок на вул. Андріївський узвіз, 38-А, було включено до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу.

Надалі Головне управління комунальної власності м.Києва частину будинку загальною площею майже 450 кв.м продало ТОВ «Наукове управління».

Згідно з договором купівлі-продажу, вартість об'єкта продажу становила майже 2,3 млн грн.

Прокурорською перевіркою встановлено, що у 1995 році рішенням Київського міськвиконкому будинок на вул. Андріївський узвіз, 38, був внесений до реєстру пам'ятків історії та архітектури місцевого значення, приватизація яких законодавством заборонена.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.233 КК України «Незаконна приватизація державного, комунального майна». Розслідування за цим фактом доручено Подільському райуправлінню міліції.

Крім цього, у грудні минулого року Господарський суд задовольнив позов прокуратури і визнав недійсним договір купівлі-продажу нежитлових приміщень на вул. Андріївський узвіз, 38-А.

За рішенням суду ТОВ «Наукове управління» зобов'язане повернути у комунальну власність приміщення пам'ятки історії та архітектури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163