В Україні третій рік поспіль спостерігається стабілізація цін на овочі та фрукти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-туру на найбільше овочесховище у Європі журналістам заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

«Вже третій рік поспіль після 2010-го, коли був високий рівень зростання цін, спостерігається їхня стабілізація. Це радує і нас, і споживачів. Головне – нам вдалося скоротити ланцюг посередників. На сьогодні і виробник задоволений ціновою групою, і споживач. Нам вдалося мінімізувати сезонне коливання цін на овочі та фрукти», - заявив Присяжнюк.

Міністр нагадав, що всього пару років тому різниця цін на овочі у літньо-осінній і зимово-весняний періоди була великою.

«Звичайно, у кожній країні на кожному ринку існують сезонні коливання. Але ми розуміємо, що зараз в Україні це мінімізовано. Недопрацьовано тільки у групі овочів закритого ґрунту, тобто тепличних: обсягів теплиць не вистачає. Наше завдання – їх будувати і стимулювати на таке будівництво підприємців», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270