Незважаючи на складну ситуацію з бюджетним фінансуванням, міська влада має намір продовжувати розпочату в минулому році роботу з благоустрою Києва та перетворенню його на зелену столицю. Керівництво КМДА розраховує в цьому на допомогу приватного бізнесу та широких кіл громадськості.

«Ми підготували дуже масштабну і цікаву програму, яку хочемо реалізувати разом з киянами. Я запрошую всіх городян, органи самоорганізації населення, кооперативи, громадські організації та політичні партії: виходьте зі своїми ініціативами і давайте озеленювати місто разом», - закликав Олександр Попов.

Значне фінансове навантаження щодо вирішення проблем благоустрою міста передбачається покласти на бізнес. Тим більше, що такі обов'язки власників і орендарів столичної нерухомості чітко записані у Правилах благоустрою Києва.

«Території, прилеглі до комерційних установ, не повинні виглядати гірше за інших, а навпаки - бути кращими в плані озеленення та висадження квітів. Сьогодні, на жаль, такої практики немає... Нам потрібно відродити такі спільні проекти з бізнесом», - висловив упевненість глава Київської міськдержадміністрації.

Нагадаємо: одним із головних напрямів своєї роботи глава КМДА вважає повернення Києву звання найзеленішої столиці Європи. У нинішньому році міська влада придумала, як підключити до участі в озелененні навіть дошкільнят. У рамках програми екологічного виховання малюків навчатимуть садити квіти і саджанці, доглядати за клумбами.

Комунальні служби повинні висадити нинішньої весни для прикраси міських вулиць понад 10 млн квітів, 15 тис. дерев та 40 тис. кущів. Для найбільш раціонального використання зелених насаджень Київ вперше буде вести їх моніторинг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146