Стан здоров'я президента Венесуели Уго Чавеса погіршився. Про це у понеділок ввечері повідомив міністр зв'язку та інформації Ернесто Вільєгас.

Лікуючі лікарі лідера боліваріанської революції діагностували «нову тяжку інфекцію і утруднення дихання». У зачитаному міністром зведенні повідомляється, що Чавес проходить «тяжкий курс хіміотерапії», передає «ИТАР-ТАСС».

Два тижні тому президент був доставлений на батьківщину з Куби, де у грудні йому зробили четверту за півтора року онкологічну операцію. З цього моменту він жодного разу не з'являвся у телевізійному і радіоефірах.

Минулої середи колишній посол Панами при Організації американських держав Гільєрмо Кочес в інтерв'ю колумбійському каналу заявив, що за наявною у нього інформацією, у президента Венесуели була зафіксована смерть головного мозку, і він був відключений від апарату штучного дихання. Однак офіційна влада цю інформацію спростувала.

Лідер опозиції Енріке Капрілес, який програв Чавесу на жовтневих виборах глави держави, заявив, що уряд послідовно дезінформує венесуельців про стан президента і що правда з'ясується у найближчі дні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

365