У Тернопільській області колишнього голову райдержадміністрації засуджено до 9 років позбавлення волі за отримання 280 тисяч гривень хабара, повідомляє прес-служба прокуратури.

Встановлено, що колишній керівник органу державної влади району вимагав і отримав від жителя м.Чернівці хабар у розмірі понад 280 тисяч гривень за вирішення питання про виділення земельної ділянки для ведення селянського господарства площею 1 га.

Кошти чиновник отримав за попередньою змовою з депутатом обласної ради, який одночасно є членом комісії облради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, а також з депутатом районної ради - членом комісії райради з питань використання земель, природних ресурсів, розвитку села та аграрної політики.

«Вироком районного суду колишній голова районної державної адміністрації засуджений до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 3 роки, з конфіскацією 50% майна», - повідомляє прес-служба наглядового відомства .

Співучасникам злочину призначено покарання у вигляді 9 та 8 років позбавлення волі з конфіскацією 50% майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286