Для отримання кредитів українці найчастіше віддають у заставу свої автомобілі, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

«Як свідчать статистичні звіти про роботу державних та приватних нотаріусів, за минулий рік кількість застав транспортних засобів склала більше 92% від загальної кількості застав, завірених нотаріально», - повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

За словами міністра, протягом минулого року нотаріуси завірили майже 69,5 тис. договорів застави (кредити, що забезпечуються майном або коштовностями). Із них понад 62,5 тис. договорів стосувалися застави транспортних засобів. Аналогічне співвідношення спостерігалося і в позаминулому році, коли 90% всіх договорів застав склали також застави транспортних засобів.

Що стосується іпотечних договорів (кредити, які надаються банками під заставу нерухомості - землі, виробничих і житлових будівель, споруд), то у 2012 році найчастіше такі позики бралися під заставу квартир і житлових будинків.

Так, наприклад, іпотека квартир і житлових будинків склала в минулому році більше 61% від загальної кількості договорів іпотек, завірених нотаріусами. Крім того, близько 4,5% від загальної кількості склали договори іпотеки земельних ділянок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295