Державне обвинувачення розраховує на передання кримінальної справи про вбивство депутата Верховної Ради 2-го скликання Євгена Щербаня у суд до червня.

Про це журналістам після допиту чергового свідка у суді повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Олег Пушкар.

«Я дуже сподіваюся, що вона буде у суді», - відповів він на запитання, чи буде справу передано до суду для розгляду по суті до літа, передають «Українські новини».

При цьому Пушкар зазначив, що дуже складно робити точні прогнози, коли це відбудеться, оскільки незрозуміло, скільки триватиме процес ознайомлення з матеріалами справи підозрюваної - колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, екс-прем'єру Юлії Тимошенко 18 січня було вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття із Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли внаслідок отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення у шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262