Президент України Віктор Янукович відзначає важливість активізації співробітництва України і Росії, зокрема, у високотехнологічних сферах. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним у резиденції «Русь» (с.Завидово, Тверська обл.), повідомили ForUm'у у прес-службі Президента.

За словами Януковича, необхідно посилити та активізувати співпрацю передусім у питаннях атомної енергетики, зокрема, у будівництві 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС. «Нам потрібно буде прийняти спільне рішення, щоб прискорити будівництво двох атомних енергоблоків», - сказав Президент.

Глава держави додав, що у двосторонній співпраці також важливе питання літакобудування, а саме активізація спільних проектів будівництва літаків Ан-70 і Ан-124.

Президент підкреслив, що українська сторона готова до проведення Третього міжрегіонального економічного форуму у Нижньому Новгороді. «З нашого боку форум на 90% готовий, залишилися деякі штрихи», - сказав Янукович, додавши, що міжрегіональне співробітництво між країнами розвивається досить успішно.

Особливу увагу Глава держави звернув на питання розвитку економічної інтеграції та співробітництва України з Митним союзом.

За словами Президента, під час сьогоднішньої зустрічі важливо поговорити і про газові питання. «Наші фахівці, яких ми визначили на рівні робочих груп, вони досить глибоко просунулися. Нам виразно пора підбити підсумки цих переговорів... Я думаю, що сьогодні ми повинні просунутися далі вперед у вирішенні цих питань», - зазначив Янукович.

Президент Росії Володимир Путін зазначив, що Україна і Росія підтримують відносини на всіх рівнях. «У нас є хороші проекти в різних галузях, у тому числі високотехнологічних, це і космос, і авіабудування. Ми розвиваємо контакти у сфері енергетики, зокрема, атомної», - сказав Путін.

«Я радий можливості Вас бачити і обмінятися думками про те, що стримує нашу співпрацю і що потрібно робити для того, щоб вона розвивалася швидшими темпами», - додав президент Росії.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що газові контракти України з Росією мають бути переглянуті у поточному році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271