Президент України Віктор Янукович заявив, що зараз мова про негайний вступ Києва до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану не йде - це питання ще має всебічно обговорюватися. Про це він сказав перед початком переговорів з російським колегою Володимиром Путіним.

За словами Януковича, зараз мова не йде про те, щоб влада України «прийняла рішення про вступ до МС і відразу вступила, необхідно як слід на внутрішньодержавному рівні обговорити цю проблему всебічно».

Говорячи про співпрацю України з Митним союзом, Янукович зазначив, що Україна сьогодні обговорює це питання з Росією. «Росія грає у Митному союзі ключову і визначальну роль. І на даному етапі ми обговорюємо це питання з Росією. На різних зустрічах, коли ми зустрічаємося з представниками Казахстану та Білорусі, ми обговорюємо це питання і з ними», - сказав він, повідомляє РІА «Новости».

Президент України підкреслив, що сподівається отримати повну ясність щодо питання співпраці з Митним союзом. «Я публічно говорив про зацікавленість України докладно розглянути всі діючі у Митному союзі документи», - додав Янукович.

У той же час Глава держави визнав, що втрати в економічному співробітництві України з країнами Митного союзу пов'язані зі слабким розвитком інтеграції з МС.

«Україна сильно відстала від членів Митного союзу у питаннях створення нормативної бази. Співдружність розвивається вісім років, Україна брала участь, потім була перерва, і фактично в Україні не прийняте жодне із положень Митного союзу. Сьогодні йдеться в основному на політичному рівні. Нам потрібно подивитися сам формат участі України у Митному союзі і провести переговори», - підкреслив він.

Янукович зазначив, що українські експерти по-різному прогнозують користь від вступу України у Митний союз. «Є різні прогнози, є позитивні, є і противники цього кроку. Зараз ця проблема більше лежить у політичній площині, ніж у економічній. Необхідно підключити до її вирішення уряди двох країн і працювати з міждержавною комісією. І коли ми зможемо розглянути всі документи, то буде повна ясність у цьому питанні», - сказав Президент України.

Нагадаємо, раніше Янукович заявив, що Україна буде шукати модель співпраці з Митним союзом, не порушуючи свої міжнародні зобов'язання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276