Бойові частини Збройних сил України скороченню не підлягають. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявив заступник міністра оборони України Олександр Олійник.

Чиновник зазначив, що на сьогодні в українській армії служить близько 84 тис., у бойових частинах – близько 70 тис. чоловік.

«У ході реформування армії чисельність бойових частин скорочуватися не буде», - сказав Олександр Олійник.

Що стосується скорочення, то під оптимізацію потраплять військовослужбовці органів забезпечення, тилового забезпечення, військових комісаріатів. Втім, якщо хтось із військовослужбовців цих організацій захоче служити у військових частинах, йому нададуть це право.

«Військовослужбовцям, які у ході реорганізації будуть звільнені, нададуть належний соцзахист», - сказав замміністра.

За його словами, сьогодні у Міноборони напрацьований законопроект, який передбачає внесення змін до деяких законів України щодо соцзахисту військовослужбовців, які звільняються зі служби у зв'язку з реформуванням ЗСУ.

У цьому документі передбачені норми щодо права на забезпечення постійним житлом або разове отримання грошової компенсації. Для військових, які потрапили під скорочення або реорганізацію і перебувають у день звільнення на квартирному обліку.

Також передбачено зміну призначення пенсій військовослужбовцям, «яким у момент звільнення виповнилося 45 років, передбачено зниження вислуги років з 20 років до 15 років і виплата пенсії у розмірі 40% грошового забезпечення», - повідомив заступник міністра і додав, що «військовослужбовцям, звільненим у зв'язку з організаційними заходами, передбачена видача разової грошової допомоги у розмірі 50% від місячного грошового забезпечення за кожен повний календарний рік служби».

Олійник сподівається, що законопроект буде прийнятий у цьому році. У квітні Кабмін передасть до Ради проект «Державної комплексної програми реформування і розвитку ЗСУ до 2017 року».

Як раніше повідомляв ForUm, міністр оборони України Павло Лебедєв заявив про те, що у 2013 році буде припинений призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії виключно за контрактом.

Президент України Віктор Янукович переніс створення контрактної армії на невизначений термін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

532