Більш ніж за тиждень весняно-польових робіт аграрії Херсонської області встигли засіяти 30,6 тис.га ярим ячменем. Такому результату сприяли погодні умови, що встановилися у регіоні. Поки ж в усіх регіонах складені робочі плани проведення посівної та затверджені графіки проведення весняно-польових робіт.

Сільгоспвиробники Херсонщини активно приступили до весняно-польових робіт. Лише за тиждень вони засіяли 30,6 тис.га ярим ячменем.

За словами міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, почати і проводити польові роботи в оптимальні агротехнологічні терміни дозволяють погодні умови, що встановилися в регіоні.

В області вже повністю відпрацьована структура посівних площ. Так, у цьому році будуть розширені посівні площі під кукурудзу на зерно до 57,6 тисячі га. Найбільші площі посіву кукурудзи будуть у Горностаївському, Чаплинському та Скадовському районах.

Також слід зазначити, що на сьогодні у Херсонській області сходи озимих отримано на 98% посівів, або 520,9 тисячі га. На понад 270 тисячах га озимих зернових здійснена підгодівля.

Нагадаємо, що зараз сільгоспвиробники інших областей продовжують підготовку до весняно-польових робіт, зокрема, завершують підготовку насіння і техніки, закупівлю добрив і пально-мастильних матеріалів.

«Хочу підкреслити, що сьогодні уряд звертає особливу увагу на підготовку до весняно-польових робіт, від яких залежить урожай. Аграрії кажуть: весняний день рік годує. Тому ми докладаємо на сьогодні максимальні зусилля, щоб якісно підготуватися до посівної і провести всі роботи в оптимальні терміни», - зазначив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207