У Києві прокуратура виявила вчителів з психічними вадами та судимостями.

За даними прокуратури, у столичних освітніх закладах працюють педагоги, один із яких раніше неодноразово лікувався у психіатричній лікарні, а інші мають судимості. Про це свідчить перевірка, проведена прокуратурою Голосіївського району.

Як з'ясувалося, вчитель фізкультури однієї із київських ліцеїв має вроджене захворювання і в 2000, 2003 і 2010 роках протягом місяця перебував на стаціонарному лікуванні у психіатричній лікарні.

Інші три педагоги були засуджені за скоєння корисливих злочинів.

Зокрема, як встановлено прокурорською перевіркою, вчитель фізкультури ще одного із районних ліцеїв у 2008 році був засуджений за скоєння злочину, передбаченого ст.191 КК України, за привласнення чужого майна, а керівник одного із гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості у 2011 році був засуджений за шахрайство (ст.190 КК України).

Крім цього, перевіркою встановлено, що директором одного із районних дитячих садків працює педагог, яка у 2006 році була затримана під час отримання хабара і яка вчинила службове підроблення (ст.368, ст.366 КК України).

За результатами перевірки прокуратура Голосіївського району Києва внесла подання виконувача обов'язків голови РДА про усунення порушень законодавства про освіту та охорону дитинства, а також вимагає притягнути до відповідальності посадових осіб районного управління освіти, керівників дитячих освітніх установ, які допустили порушення права дітей на безпечні та нешкідливі умови навчання .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328