Незабаром буде представлений проект постанови про введення обмежень на розрахунки готівкою.

Це питання буде врегульоване нормативними документами Національного банку і Кабінету Міністрів і не потребує внесення змін до законодавства Верховною Радою. Попередньо обговорюється, що граничний розмір розрахунків готівкою складе 150 тис. грн. Про це повідомив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

«Ми хочемо ввести обмеження за розрахунками готівкою. Звичайних людей це обмеження не торкнеться. А ті, хто може дозволити собі витратити такі гроші, хай заплатить податки, розраховуючись безготівково. Національний банк і уряд підготують постанову, а банки будуть контролювати. Законів ніяких не треба, ми це зробимо за один день», - сказав Арбузов, передають «Економічні вісті».

Він уточнив, що введення обмежень на готівкові розрахунки дозволить не тільки скоротити обсяги тіньового сектору економіки, але і більш ефективно контролювати доходи і витрати найбільш заможних українців: «У податковій декларації це все буде відбито: квартири, машини, предмети розкоші».

Як раніше повідомляв ForUm, 18 вересня 2012 року Верховна Рада надала Національному банку право встановлювати граничні суми розрахунків готівкою.

За ухвалення у другому читанні та у цілому проекту закону №10656 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування платіжних систем та розвитку безподаткових розрахунків проголосувало 260 нардепів.

Наприкінці минулого року екс-глава НБУ, а нині перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов на зустрічі з журналістами повідомив, що рішення про встановлення граничної суми готівкових розрахунків буде прийнято у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239