Директор центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що за допомогою гри «їду до суду - не їду» Юлії Тимошенко вдається залишатися в інформаційному просторі країни. «Вона таким своєрідним способом підвищує інтерес до себе, до свого становища. На мій погляд, їй вигідніше сьогодні діяти подібним чином, ніж брати участь у судовому засіданні», - зазначив політолог в інтерв'ю «УНН».

З ним згоден політичний експерт Кость Бондаренко. За його словами, для Юлії Тимошенко зараз не настільки важливий суд, скільки піар навколо суду, піар навколо її особистої позиції.

«Вона неначе демонструє, що з нею нічого не можуть зробити. У даній ситуації статус VIP-ув'язненої, ув’язненої номер один підвищує інтерес світової громадськості. Це призводить до того, що Юлія Тимошенко дозволяє собі три рази на день змінювати свою позицію - «їду, але не літаком, їду, але не зараз», «дійте за законом», «я нічого не буду вам говорити», - наголосив експерт.

«Така її позиція - це, з одного боку, затягування часу, з іншого боку - знущання над пенітенціарною системою, оскільки якщо хоч хтось до неї пальцем доторкнеться, то відразу ж отримає», - цитують Костя Бондаренка «Версии.com».

Політолог Дмитро Видрін порівняв ситуацію з Тимошенко з вовками, які не можуть перестрибнути червоні прапорці. «Вони розуміють, що ці червоні ганчірочки дурниця, але зробити нічого не можуть. Тимошенко розуміє, що поставила себе поза грою, однак не може змусити себе повернутися у політичне поле. Інакше навіщо вона так страждала майже два роки? Юлія Володимирівна, з одного боку, не визнає легітимність нинішньої влади, з іншого - не визнає своїх помилок. Ось і загнала сама себе в пастку, із якої не може знайти вихід», - підкреслив Видрін.

Як раніше повідомлялося, Тимошенко в черговий раз відмовилася від етапування до Києва. 4 березня без її участі почався допит у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284