У нинішньому році буде врегульовано питання про видачу довідки про повну середню освіту вузами I і II рівня акредитації. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

За її словами, раніше у цьому питанні виникали проблеми і були зафіксовані близько10 випадків, коли студентам було відмовлено у видачі таких довідок.

«Є лист Міносвіти керівникам цих вузів із забороною на невидачу вищевказаних довідок. Якщо людина звертається із запитом про дану довідку, вона повинна бути видана. Тобто керівник навчального закладу, а його можна зрозуміти, хоче утримати своїх студентів, але тим самим порушується право кожного громадянина на освіту», - сказала вона.

Якщо людина, яка вчиться у коледжі, все ж вирішила взяти участь у ЗНО, ніхто не має цьому перешкоджати.

Крім того, за словами Зайцевої, дати державних іспитів і зовнішнього незалежного оцінювання збігатися не будуть.

«Є лист Міністерства науки і освіти від 28 лютого, адресований керівникам вузів I і II рівня акредитації, яким забороняється проведення державних іспитів у ті дні, у які проводиться ЗНО», - сказала вона.

Нагадаємо, зовнішнє незалежне оцінювання 2013 року почнеться 3 червня з тесту з хімії та закінчиться 27 червня тестом зі всесвітньої літератури.

Читайте також: ЗНО-2013: Алгоритм для абітурієнта

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210