Офіційно узгодженими посібниками з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання є тільки 12 буклетів, надруковані виданнями «Генеза» і «Грамота». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«У цьому році Український центр оцінювання якості освіти не готував посібники. Але до нас звернулося два видавництва з проханням проліцензувати їхні посібники, і співробітники центру досить довго працювали над ними. Була проведена ретельна редакційна правка. До нас зверталися видавництва «Генеза» і «Грамота». Український центр оцінювання якості освіти дав згоду на використання при підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання 12 посібників», - зазначила вона.

За словами Зайцевої, дані посібники розміщені на сайті центру та Міністерства освіти і науки. Вона підкреслила, що вони грифовані й охоплюють практично всі предмети, за якими проводиться тестування.

«Тобто не більше 12 посібників двох видань. Всі решта, можливо вони дуже гарні, але Український центр оцінювання якості освіти не бачив. Я раджу все таки дивитися на те, яке видавництво цих посібників, і чи є гриф», - заявила Зайцева.

Вона також підкреслила, що на даний момент центр не має інформації про посібники з фальшивим грифом.

Як раніше повідомляв ForUm, глава Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева радить абітурієнтам готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання насамперед за шкільними підручниками.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369