У вівторок, 5 березня, закінчується реєстрація на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2013 року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«Завтра о 24.00 ми закінчуємо процес реєстрації на ЗНО-2013 року. Після 5 березня зареєструватися вже буде неможливо», - підкреслила вона.

Зайцева зазначила, що тим, хто не встиг зареєструватися вчасно, заявку на участь у ЗНО доведеться подавати вже наступного року.

За її словами, у тих, хто зареєструвався, буде можливість внести деякі зміни у свої дані. «До 19 березня у зареєстрованих абітурієнтів буде можливість внести деякі зміни, наприклад, корективи в список предметів», - повідомила фахівець.

За інформацією Зайцевої, прогнозована цифра абітурієнтів у 2013 році складе 311 500 чоловік. На сьогоднішній день сертифікати на проходження ЗНО вже отримали 260 тис. осіб.

Вона також додала, що лідером з реєстрації абітурієнтів є Донецька область, в якій зареєструвалося 19 569 чоловік (це приблизно 7,5% від загальної кількості). На другому місці знаходиться Дніпропетровська область (19126 чол.), на третьому - Львівська (15888 чол).

Також, як заявила Зайцева, приблизно 18% від зареєстрованих складають абітурієнти - випускники минулих років.

Нагадаємо, в Україні 4 січня офіційно розпочалася реєстрація абітурієнтів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300