Уряд має намір активізувати кредитування підприємств, заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

Як пише «Лівий берег», ці норми закладені в Держпрограмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, і вперше для стимулювання розвитку економіки будуть використовуватися повноцінні ринкові методи.

На ринкових принципах базуватиметься і робота Державного банку розвитку. Нова фінустанова займеться реалізацією довгострокових проектів модернізації виробничих потужностей.

У першу чергу, це стосуватиметься таких секторів економіки, як авіабудування, суднобудування, ракетно-космічна галузь, машинобудування, паливно-енергетичний комплекс, ЖКГ, транспортна інфраструктура. Таким чином, за словами Арбузова, Держбанк розвитку стане фінустановою першого рівня і надаватиме ресурси комерційним банкам.

Передбачається, що державні гарантії надаватимуться тільки під перспективні інвестиційні проекти, які пройдуть стандартну для банківського сектора процедуру розробки та експертизу техніко-економічних обґрунтувань.

«Виділення гарантій відбуватиметься після того, як експертна рада отримає опрацьовані з конкретним банком техніко-економічні обґрунтування. Проекти будуть оцінюватися з точки зору періоду повернення інвестицій і їх рентабельності. Вже зараз ми бачимо, що багато програм окупаються за 1,5-2 роки», - зазначив Арбузов. Наприклад, один з перших проектів планується реалізувати у сфері залізничних перевезень, зокрема, для заміни тепловозів.

Як раніше повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов заявив, що державна програма активізації розвитку економіки України на 2013-2014 роки, розробку якої завершує уряд, передбачає створення в поточному році Державного банку розвитку.

Створення державного банку розвитку зробить реальним проведення модернізації виробничих потужностей країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185