Завдяки зростанню показників у галузі тваринництва, цього року споживання м'яса на душу населення на рік складе 55,3 кілограма. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Споживання м'яса в середньому по Україні у 2012 році склало 54,4 кілограма на рік. Для збільшення споживання співвітчизниками цього продукту і нарощування його виробництва, держава продовжує підтримку галузі тваринництва. Так, торік подолана негативна тенденція в галузі, і було реалізовано на забій 3,4 мільйона тонн худоби та птиці в живій вазі, що на 3,4% більше, ніж у 2011 році.

«Торік ми стабілізували і навіть наростили поголів'я худоби у всіх категоріях господарств. А сприятливі тенденції у тваринництві на початку 2013 року підтверджують наші прогнози щодо нарощування споживання м'яса до 55,3 кілограма на душу населення на рік», - зазначив Присяжнюк.

Що стосується показників у тваринництві на початок року, то за станом на 1 лютого поголів'я ВРХ склало 4,7 мільйона голів, збільшившись на 4,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також на 3,7% зросло поголів'я свиней, яке налічувало 7,5 тисячі голів. Однак найбільше зростання відбулося у птахівництві - 7,8%. У зазначений період налічувалося 206,4 мільйона голів. Отримати такі результати вдалося завдяки системній державній підтримці тваринництва торік

«Збільшення споживання м'яса відбудеться за рахунок підтримки виробників, які займаються вирощуванням худоби і птиці. Тому держава продовжить надавати адресну підтримку для заохочення розвитку тваринництва, як у господарствах населення, так і на підприємствах», - додав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280